dilluns, 10 de juny del 2019


Els dies 5 i 6 de Juny han estat dos dies especialment dolcets per als xiquets i xiquetes de 4t ja que l'Eduard, el iaio de l'Emma de 4t B, ens ha ensenyat com es fan les punyetes de Roquetes.

Ens ha explicat que van ser creades fa uns 25 anys a partir d'un concurs que es va fer entre els forners  de la ciutat per crear un postre dolç. El concurs el va guanyar el forn de Perolada.

Sembla que uns punys de puntilla que es cosien antigament als gipons dels pagesos i pageses de Roquetes podrien ser la inspiració de la seva forma i el seu nom.




Al menjador de l'escola hem pogut veure el procés d'elaboració d'aquest postre típic de la nostra localitat.





En aquest vídeo podreu veure els ingredients de la massa i la tècnica per fer les boletes amb molta cura.



Un cop tenim les boletes, cal farcir-les i tancar-les. Ara podreu veure que hi tenim molta traça.


El darrer pas consisteix en pintar-les amb rovell d'ou i posar-hi una ametlla a sobre. Amb una estoneta al forn tindrem a punt aquestes delicioses punyetes.



I ara un altre bon moment, ja podem tastar-les!




Moltíssimes gràcies per haver-nos ensenyat aquesta recepta típica de la nostra ciutat! Ens ha agradat molt poder participar en la seva elaboració i haver tingut l'ajuda d'un bon pastisser.
Agraïm també al personal del menjador que ens hagin deixat el seu espai i el seu forn per fer possible aquesta activitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada