dilluns, 4 de juny del 2018


Des de fa uns anys que a l'escola treballem en grups cooperatius per impulsar el treball en equip, afavorir una actitud més activa davant l'aprenentatge, un desenvolupament del sentit de la responsabilitat i les competències intel·lectuals, les relacions entre ells... 
Aprofitant l'avinentesa, el dia 22 i 24 de maig, els alumnes de 3r vam tenir una xerrada sobre el cooperativisme a càrrec de la "Cooperativa Suara" i, ens la va realitzar l'Òscar, el pare d'una alumna de 3r C, la Roma.

En primer lloc, ens va explicar un conte anomenat "Piga, Castanya i Bastó", on aquests tres personatges observen com en el seu poble, després d'una gran ventada, hi ha un enorme daltabaix i tot es barreja, fins i tot els animals!!! A partir d'aquí tots junts han de decidir si els agrada més tot, tal i com estava abans o prefereixen aquest desgavell que també veuen que aporta aspectes positius... 


A mesura que anàvem escoltant  el conte, l'Òscar escrivia a la pissarra paraules que se'ns acudien relacionades amb la cooperació.
Quan ens el va acabar d'explicar, ens va posar la cançó del mateix per escoltar-la, cantar-la i els més atrevits, fins i tot, ballar-la!!
A continuació, vam fer una activitat en grups. Ens va donar un full en blanc i un cartellet a cada equip amb una paraula relacionada amb el cooperativisme. Els alumnes havien de fer un dibuix que representés el que deia.

Van tenir moltes idees i cada equip va sortir a explicar-les als seus companys.
Finalment vam acabar amb una activitat molt divertida. Se'ls va donar un full on hi havia unes caselles amb el nom dels personatges del conte a baix i se'ls va repartir molts cromos barrejats a tots els alumnes. L'activitat consistia en haver d'intercanviar-se'ls tots per tal de poder omplir el full i tenir tots els personatges.  
Tots els xiquets els van aconseguir tots!!
La xerrada va ser molt divertida i ens va refrescar la memòria sobre tots els valors que es treballen amb els grups cooperatius i la seva importància.
S'ho van passar molt bé!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada