dissabte, 20 d’abril del 2019

Aquest trimestre, els alumnes de 3r, dins de l'àrea de Coneixement del Medi Social, investigant i aprenent sobre la  Geosfera i la Hidrosfera hem treballat el mètode científic amb dos experiments. Hem estat observant, preguntant-nos i fent hipòtesis i prediccions. Després hem experimentat i hem vist els resultats i, a continuació, hem extret les nostres conclusions on hem confirmat o no les nostres hipòtesis.
1. Els canvis d'estat de l'aigua
Hem escalfat aigua per arribar a evaporar-la i quan ha tocat a la capa gelada de la botella amb glaçons s'ha condensat, és a dir, ha tornat amb estat líquid en forma de pluja.


2. La filtració i purificació de l'aigua
Hem dissenyat un filtre amb terra, grava i pedres. Una vegada acabat, l'hem posat en un lloc amb altura i a baix un recipient que rebia l'aigua que sortia del filtre.



Hem tirat l'aigua bruta dins del purificador per provar el funcionament. Hem esperat uns segons i hem observat que teníem aigua neta, llesta per utilitzar.



Les diferents capes d'elements que hem utilitzat per purificar, han fet que l'aigua passés per diferents capes de filtració, de manera que els residus i fins a cert tipus de bactèries, quedessin atrapats dins del filtre i l'aigua pogués ser utilitzada novament.
El resultat final ha estat el filtrat de l'aigua natural sense  la utilització de químics com el clor o el lleixiu per purificar-la.
Després hem tirat aigua amb colorant, simulant aigua contaminada, i aquest cop ha sortit bruta.


Ens ho hem passat molt bé i ens ha agradat molt ser científics!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada