dissabte, 25 de maig del 2019


A Medi Natural hem treballat la unitat "Fem de pagès" i hem estudiat les plantes. Per fer-ho hem realitzat un experiment. Hem investigat com reaccionen les plantes a partir de la manca o no de llum i dels diferents tipus de terreny.
L'experiment l'hem realitzat amb grups. Cadascun ha portat 6 pots de vidre, fesols, terra d'hort, grava, cotó-fluix i una capsa de cartró.
D'aquests 6 pots n'hem omplert dos de terra, dos de grava i dos de cotó. Al mig dels pots hem posat els fesols en diferents posicions i cap al costat dels pots per així poder observar què passarà. Després ho hem acabat d'omplir. Amb els de cotó els fesols els hem posat a la part de dalt.


Tres dels pots els hem col·locat al costat de la finestra i els altres tres dins d'una capsa de cartró, on hem creat una mena de laberint amb un forat a la part de dalt.






4t C

Un cop muntat l'experiment hem anat fent observacions durant un mes aproximadament. Hem vist que:
- Les arrels han crescut sempre cap a baix i la tija cap a dalt.
- A tots els pots ens han anat creixent les plantes, però sobretot a la terra i al cotó.
- Dins la capsa les plantes han anat sortejant el laberint o han cercat racons per poder passar i així buscar la llum.
- La tija de les plantes de dins la capsa és blanca i les fulles han anat agafant un color més verdós perquè s'aproximaven a la llum.
- Algunes s'han podrit, per excés d'aigua o perquè el terreny no era prou fèrtil.
- El cotiledon ha acabat caient.
- Les plantes s'han fet molt altes, fins i tot, algunes s'han enredat entre elles. Els han sortit les gemmes i les fulles i, a una classe, la floreta i la bajoca.

Aquí podreu veure el procés que han anat seguint les nostres plantes.

Experimentem amb les plantes

A la classe de 4t B, el Jofre ens ha portat una llimona una mica estranya. Hem investigat una mica per saber-ne més característiques. Es diu mà de Buda i sabem que és molt apreciada.

Hem volgut saber com és per dintre i l'hem obert, l'hem olorat i, fins i tot, tastat. Ens ha sorprès com és el seu interior, ens pensàvem que hi trobaríem molta pell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada